26.6.09

Comunitats indígenes al Brasil: el treball del missioner Josep Iborra

Josep Iborra és un missioner claretià que des del 1993 treballa al Brasil, a la regió de Rondonia, un dels estats amazònics més afectats per la desforestació i en el que en els últims anys ha desenvolupat, amb el suport de Mans Unides, diversos projectes d'instal·lació d'energia solar per a les famílies de la regió.

Aprofitant la seva estada a Barcelona, el proper dijous, 2 de juliol, oferirà una xerrada a El Corte Ingles-Portal de l'Àngel a les 19h sobre el seu treball amb les comunitats indígenes i les energies netes.

D'aquesta manera, inaugurarem l'exposició “Recorregut per un món d'esperança” que recull en imatges el treball de Mans Unides al llarg dels nostres 50 anys de vida.

Trobaràs el pdf i més info sobre l'exposició del 50 aniversari de Mans Unides clicant en aquest link

En aquest pdf trobaràs més informació sobre el projecte

Josep Iborra explica el seu dia a dia al blog Rondonia

Aquest vídeo explica el projecte en el que Josep Iborra treballa i que Mans Unides recolza:



Mes informació als seus blogs:
Blogs en portugués:
Pastoral Fluvial
CPT Rondonia
Divino do Guapore
DGM


Així com en aquest video del youtube o en aquest altre

>Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.

17.6.09

L'estat dels drets humans en el món

[vídeo] En el darrer any, 2.390 persones van perdre la vida com a conseqüència de la pena de mort, a Xina, Arabia Saudí i els Estats Units va ser on es van registrar més execucions.

Amnistía Internacional, en el seu informe anual, recorda als governs que en el context de crisi global, no és possible tractar de resoldre els problemes econòmics i medio ambientals actuals sense reconèixer abans que el drets humans són part de la solució. El drets humans han de ser tant importants com l'economia.



>Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.

15.6.09

Gent Mans Unides: Roser

Són moltes les persones que treballen com a voluntaris en aquesta delegació de Mans Unides a Barcelona i en d'altres arreu Catalunya. Ens agradaria anar-vos presentat d'en mica a mica algun d'ells.

La Roser n'és la primera.





>Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.

12.6.09

Bolívia: el treball de no abandonar l'escola



A Bolívia hi ha aproximadament 800.000 nenes, nens i adolescents treballadors, el que representa el 21'3% de la població activa.

En els darrers anys, el treball infantil s'ha incrementat en el país al mateix temps que la pobresa i la inestabilitat laboral. Cada vegada més, els nens i adolescents han d'ingressar en el mercat laboral, amb la finalitat de generar ingressos per a la subsistència de les seves famílies. Malauradament, a això cal sumar que la taxa d'abandonament escolar en aquest col·lectiu està creixent de forma alarmant.


El projecte que porten a terme amb el suport de Mans Unides, vol millorar de les condicions sociolaborals dels nens treballadors. Es localitza en els Municipis de Cargol, Huanuni i Cercado, al departament d'Oruro:


La taxa d'analfabetisme en aquests llocs ronda el 86% i l'Índex de Desenvolupament Humà dels menors de 18 anys és mitjà-baix.

Els nens treballadors de la zona, a més d'enfrontar-se a diari a la violència i la discriminació, són víctimes fàcils d'un abusos que es tradueixen en un baix nivell salarial, l'excés de jornada i la manca de protecció de les autoritats.



Projecte de Mans Unides i DNI Bolivia


L'organització Defensa de Niños/as Internacional (DNI-Bolivia), que porta 10 anys de treball amb nens i adolescents dels departaments més empobrits de Bolívia, va posar en marxa, amb la col·laboració de Mans Unides, un projecte per a la millora de les condicions de treball dels menors ia la reducció dels nivells d'abandonament escolar.

Conscients que les famílies no poden prescindir dels ingressos que genera el treball dels nens, el programa ofereix acompanyament escolar als petits, i intenta formar i conscienciar els pares en la necessitat que els nens vagin a l'escola, després de seva jornada laboral.

A més, s'ofereixen els mitjans necessaris (capacitació o microcrèdits) perquè aquesta famílies posin en pràctica diferents iniciatives professionals.

També, el personal local farà especial èmfasi en aconseguir, mitjançant una formació específica, que els menors ben preparats i que tinguin edat suficient, puguin tenir accés a un treball digne. Els beneficiaris directes d'aquest programa són 83 nens treballadors.

Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.

10.6.09

Dinar de germanor 50è aniversari Mans Unides

Hem preparat aquest petit vídeo amb les imatges del dinar de germanor que vam celebrar el passat 28 de març a Montserrat durant la trobada de delegacions catalanes de Mans Unides.



La música de fons és la cançó africana Bonanwe versionada per La Cobla Contemporània.

Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.

4.6.09

La UE, preocupada per l'impacte de la crisi en la consecució dels ODM


La UE s'ha mostrat preocupada per l'efecte negatiu que podria tenir la crisi econòmica en l'assoliment dels dels Objectius del Mil·lenni (ODM)

Segons Canal Solidario, la Unió Europea està "seriosament preocupada" per l'impacte que la crisi econòmica i financera internacional pot tenir en els països d'Àfrica, Carib i Pacífic (ACP) i en els seus intents per complir amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, segons una declaració conjunta que els ministres d'ambdues regions van emetre després d'una reunió de dos dies a Brussel les.

El comissari europeu per Ajuda Humanitària i Desenvolupament, Olli Rehn, va recordar que els països en desenvolupament estan sent "fortament copejats" per la recessió i va posar com a exemple el continent africà que, després de diversos anys amb un creixement continuat del 5%, es preveu que aquest any a penes abast un 0,8%.

Segons va afirmar Rhen, part de "la solució" als efectes de la crisi seran els acords d'associació econòmica (EPA) que la UE negocia amb diversos països ACP i per als que ambdues parts asseguren que hi ha hagut "enormes progressos" durant les converses de Brussel les.



>Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.

3.6.09

Activitats a les delegacions de Mans Unides

Amb la primavera a les delegacions de Mans Unides a Catalunya, els seus voluntaris no paren d'organitzar activitats de tot tipus.



La MªAurora Aubach de Solsona ens escriu per explicar-nos les darreres activitats a la delegació de Solsona.

  • La delegació participà a la Fira de Sant Isidre de Solsona amb una tómbola solidària els dies 16 i 17 de maig. Uns dies després, el 22 de maig, va tenir lloc una Sopar solidari a Golmés, on vàren participar unes 500 persones, amb una recaptació superior als 1600 euros. També portaren a terme un taller de formació el passat 8 de maig a Tàrrega sobre els Objectius del Mil·lenni amb persones de diferents àmbits educatius i que impartí la Maria Balart, delegada a Tortosa.


- Al, maig, algunes voluntàries de Mans Unides del Vendrell van visitar una escola de Coma-ruga, on van ser entrevistades pels alumnes.

- També es celebrà el 15 de maig un concert benèfic de la Big Band de l'Estudi de Música a Tarragona

-A Centelles, el passat 24 de maig participaren a la Festa del Comerç Just

- A Sant Celoni, també va tenir lloc un concert benèfic de música clàssica al Ateneu el passat 31 de maig.

Com sempre us convidem a informar-nos de tot allò que esteu fent a la vostra delegació o grup local. Bona feina!


Propers activitats a les delegacions:



- A Benicarló tindrà lloc el proper 13 de juny una Jornada de Sensibilització al carrer


- I aquest proper divendres dia 5 de juny , tindrà lloc la Caminada Nocturna solidària a Granollers






>Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.