21.9.09

ODM-"La crisi ha fet que els governs hagin reduït els seus pressupostos en cooperació i el cost humà d'això és molt greu"

El diari Avui publica una entrevista al director de la Campanya del Mil·leni de l'ONU on fa un repàs al grau d'assoliment dels Objectius del Mil·leni (ODM).

Shetty es mostra satisfet pel ritme de desenvolupament dels Objectius, encara que reconeix mancances pel que fa a la millora de la qualitat de l'educació i a l'increment de la desigualtat amb grans grups exclosos, com els pobles indígenes a Llatinoamèrica i les dones en general.

Fa esment especial a la lluita contra la mortalitat materna, ja que segons explica, cal que hi hagi estructures sanitàries que funcionin. "Així com la mortalitat infantil es pot reduir amb un programa eficaç d'immunització, no es pot fer el mateix amb la mortalitat materna. Cal millorar l'atenció a les dones i tota l'estructura hospitalària."

EL director de la campanya dels ODM també destaca la situació dels ODM davant l'actual crisi, com aquesta està afectant en la població més pobra:

"La crisi ha fet que els governs hagin reduït els seus pressupostos en cooperació i el cost humà d'això és molt greu.

Estan morint molts nens per desnutrició, s'estan perdent llocs de treball, les remeses dels immigrants han baixat molt i als països que en depenen l'impacte és immediat."



Shetty denuncia que prop de quinze milions de persones han caigut per sota del llindar de la pobresa i el nombre de persones que passen fam augmenta.

"Es tracta d'un problema que han causat els països més rics i la gent més rica i les conseqüències les estan pagant els països més pobres i la gent més pobra".


Llegiu l'entrevista a Salil Shetty al diari Avui: "El 2015 tindrem un món molt més just"


>Pots rebre les actualitzacions del blog per email,
introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.