16.10.09

Signa per la justícia climàtica


Necesitem la teva signatura. Mans Unides s'ha afegit a una important campanya internacional per sensibilitzar sobre l'impacte que té en els més pobres el canvi climàtic i pressionar de cara a la propera Convenció de Nacions Unides per al Canvi Climàtic, a Copenhaguen el desembre de 2009.


Per què parlem de Injustícia climàtica?

El canvi climàtic incideix de manera especial en els països més pobres del món i en els pobles més vulnerables. No van ser ells els que van causar el problema, però sí que són els que més se'n ressenten, i són els que compten amb menys recursos per adaptar-se a aquesta nova situació.

Com afecta el canvi climàtic a l'accés a l'alimentació?

El canvi climàtic afecta a les quatre dimensions de la seguretat alimentària: la disponibilitat, l'accessibilitat, la utilització i l'estabilitat.

Què persegueix campanya Desenvolupament i canvi climàtic?

Volem incidir en el Govern espanyol durant el procés de negociació amb la Unió Europea i en el Marc de treball de la Convenció de Nacions Unides per al Canvi Climàtic, per arribar a un acord just a Copenhaguen el desembre de 2009, que garanteixi:
  • El dret dels pobles del Sud a un desenvolupament sostenible.
  • La transferència de recursos i tecnologies que permetin a aquests pobles la seva adaptació al canvi climàtic
  • El compromís dels països més contaminants a una reducció dràstica de l'emissió dels gasos d'efecte hivernacle per al 2020.



  • Què pots fer tu?

    Signa aquí per pressionar i donar suport a la campanya, per tal de que aquests tres objectius siguin adoptats pels dirigents de cara a la propera Convenció de Nacions Unides per al Canvi Climàtic, a Copenhaguen el desembre de 2009:

    1. El dret dels pobles del Sud a un desenvolupament sostenible.
    2. La transferència de recursos i tecnologies que permetin a aquests pobles la seva adaptació al canvi climàtic
    3. El compromís dels països més contaminants a una reducció dràstica de l'emissió dels gasos d'efecte hivernacle per al 2020.



    Signa per la Justícia climàtica. Que els més pobres no paguin la nostra factura mediambiental.

    >Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.