7.12.09

Pobresa i canvi climátic, dues imatges

Proporció de països que més gasos contaminants emeten:


Països amb més morts relacionades amb les emissions de CO2:


Avui s'inicia la Cimera de Copenhague, amb l'objectiu de d'arribar a un nou acord global per la reducció de l'emissió de gasos contaminats.

Aquesta són només dos imatges que ens fan pensar:

La primera respon a la proporció de paísos que més gasos contaminants emeten. La segona mostra els països amb més morts relacionades amb les emissions de CO2.

El cas del continent africà és alarmant i explica perquè països que estan desenvolupament es troben en un situació de "injustícia climàtica": no han provocat ells el canvi climàtic i són ells qui paguen les conseqüències.

A més, a l'hora del desenvolupament econòmic se'ls demana un de sostenible amb les limitacions que això comporta, quan en el seu moment els països més rics mai van tenir aquestes limitacions per desenvolupar-se.


Mans Unides, dins la coalició internacional CIDSE, porta uns mesos donant a conèixer la campanya, Sembra un clima de justícia, donant a conèixer aquesta injustícia climàtica que sofreixen els països del Tercer món.


Més informació sobre la relació de Clima i pobresa, al nostre Observatori-


>Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.