28.1.09

50 anys després seguim "declarant la guerra a la fam"


Com us anunciàvem ahir al blog i a la nostra pàgina web, acabem de llançar la campanya anual, que enguany és més especial: Mans Unides compleix 50 anys de lluita contra la fam al món i l'eradicació de la pobresa.

L'any 1959 un grup de dones varen difondre el que va ser el manifest del 55, germen de la Campanya contra la fam i de Mans Unides, sota el lema "Declarem la guerra a la fam".

50 anys després la situació de la fam al món es aquesta:

  • 923 milions de persones pateixen fam. En l’últim any han augmentat en 71 milions el nombre de persones malnutrides, segons dades de la FAO. Al 1990, hi havia 852 milions de persones famolenques


A què es deu aquest augment? Les polítiques neoliberals que s’han imposat als països pobres en tenen molta responsabilitat.



En aquest sentit, Mans Unides ha emprès la campanya “Combatre la fam, projecte de tots”, que es divulgarà els propers dies als mitjans de comunicació, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre la necessitat de pressionar les estructures de poder (governs i lobbies econòmics) perquè canviïn els seus mecanismes injustos de relació amb els països del sud.


  • 15.000 voluntaris treballaran de valent a tota Espanya en aquesta campanya de sensibilització, organitzant actes com xerrades, sopars de la fam i accions de captació pels projectes de desenvolupament, especialment en l’àmbit de les escoles i parròquies. 

  • El divendres 6 de febrer es celebrarà el dia del dejuni voluntari, i el dia 8, la col·lecta de totes les esglésies es destinarà a projectes de desenvolupament de Mans Unides.

Aquest és un any molt especial per nosaltres que estarà ple de celebracions i activitats de celebració per aquest 50è aniversari. Esperem poder compartir-ho amb vosaltres.