29.1.09

Cimera de la FAO a Madrid: decepció


Dilluns i dimarts passat es celebrà a Madrid la cimera de la FAO (Food and Agriculture Organization), organisme dedicat portar a terme accions i activitats encaminades a eradicar la fam.

La reunió dels representants de 120 països s´ha saldat amb un nou fracàs:

  • Cap dels països assistents, excepte Espanya que va actuar com amfitriona, va comprometre ni un sol euro per a la lluita contra la fam. 

El president del govern, Rodríguez Zapatero, va prometre 1.000 milions d´euros en els pròxims cinc anys per a lluitar contra la fam.

A més, va assegurar que el combat contra la pobresa és "més imperiós" que recuperar el creixement econòmic i l´ocupació en els països rics.

  • Com a ONGD que som ens sorprèn i indigna la passivitat de tants governs i institucions davant el qual, hauria de ser tractat com el principal dels problemes que afecten a la humanitat


Des de Mans Unides exigim a tots els dirigents ajudes concretes i compromisos que es tradueixin en veritables accions encaminades a assolir el desenvolupament dels països econòmicament menys avançats. I demanem també, informes puntuals sobre el compliment d´aquests compromisos.

No podem ni hem de conformar-nos amb vagues promeses quan sabem que en el món hi ha gairebé 1.000 milions de persones sotmeses diàriament a la cruel tortura de la fam.