20.4.09

4 propostes d'Educació per al desenvolupament per alumnes de Secundària

Mans Unides edita materials i recursos sobre l'Educació per al desenvolupament. Us presentem 4 propostes innovadores i complementàries entre si, especialment dirigides a alumnes de Secundària.




  1. Joc online "Un joc perillós"

    A partir de la temàtica base de les relacions Nord-Sud i dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, les preguntes del joc en xarxa van aportant dades significatives que permeten comprendre la situació crítica que viu la Humanitat: pobresa, fam, analfabetisme, deteriorament del medi ambient..., interioritzar valors solidaris i mobilitzar a l'acció responsable.
    Com a novetats d'aquest curs ja és possible jugar en grup i fer noves preguntes.

    També està disponible en castellà a " Un juego peligroso" (Veieu el Tríptic informatiu)

    La oferta del joc es completa amb un taller a les escoles, que combina una actuació de l'artista "El sobrino del diablo" amb el joc a les aules d'informàtica de l'escola. A més, Mans Unides ha creat un grup a Facebook per tal de que els jugadors puguin interactuar i opinar sobre el joc.





  2. Còmic "Què està passant?"

    El còmic, obra del dibuixant Alfons López, pretén sensibilitzar els joves sobre les causes de la pobresa al món i fer una crida sobre la necessitat d’un compromís per lluitar contra les injustícies, tot amb un llenguatge proper als joves amb la història d'un marcià -en Rocarols- que ve a la terra a estudiar els humans, que explicarà als joves amics que troba, el perquè de la fam i la pobresa en el món.

    Per saber més del còmic, cliqueu aquí. També podeu veure el vídeo que han fet del còmic a Tv3, o fer-vos amics del protagonista del còmic al Facebook.



  3. Exposició sobre els ODM

    "Vuit propostes per fer un altre món. Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) propostes per a fer un altre món".
    Al setembre del 2000, al final de la Cimera del Mil·lenni celebrada a Nova York, 189 estats membres de les Nacions Unides van subscriure la Declaració del Mil·lenni. Els compromisos assumits es van plasmar en un llistat de vuit Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM). La finalitat és contribuir a eradicar la fam i la pobresa i a millorar l’educació, la salut, la situació de les dones i el medi ambient per a l’any 2015.

    Consulteu en què consisteix l'exposició en aquest document, veieu la guia del professor , i demaneu-nos informació sobre com podeu fer servir l'exposició a la vostre escola o centre educatiu.



  4. Les carpetes didàctiques


    Mans Unides
    ofereix als centres escolars carpetes didàctiques que cada any se centren en un Objectiu de Desenvolupament. Les carpetes inclouen un Dvd, activitats per a la classe, quaderns de lectura, contes i pòsters. Podeu descarregar-vos el material a la nostra web. També tenim material per a Primària i Infantil.


    Si esteu interessats en aquestes activitats, podeu escriure un email a mansunides.edu@gmail.com

Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.