6.5.09

Els crims de les grans companyies farmacèutiques

En aquests dies d’alarma sanitària per la nova grip, és especialment interessant revisar el magnífic treball de Teresa Forcades i Vila: “Els crims de les grans companyies farmacèutiques”, editat per Cristianisme i Justícia.

La metgessa i teóloga Teresa Forcades, que recentment va impartir la conferència “Tot és relatiu menys Déu i els pobres” a la celebració del 50 aniversari de Mans Unides a Montserrat, analitza amb rigor la riquesa i poder de les grans companyies farmacèutiques i com utilitzen el seu poder econòmic per imposar els seus interessos a tot el món encara que això perjudiqui greument la salut dels més pobres.



La germana beneta Teresa Forcades presenta entre d’altres temes l’escàndol dels medicaments anti-sida a l’Àfrica i denuncia que la investigació només està en funció del guany econòmic potencial, deixant de banda les malalties que provoquen més mortalitat als països empobrits del Sud.

Al quadern es denuncia també que "els malalts dels països pobres -especialment els africans- són utilitzats de conillets d'indies."

I explica un exemple que posa els pèls de punta:
  • a Kènia , sota la responsabilitat de la Universitat de Washington, es van realitzar noranta estudis clínics per observar l'evolució natural de la malaltía de la SIDA. Gairebé a 9.000 dones embarassades que van participar a l'estudi els donaven diàriament "una pastilla que era de sucre i no servia per a res mentre que la seva salut anava empitjorant per falta de tractament i el virus anava infectant els fills que tenien al ventre".


El quadern acaba amb les conclusions de diferents comissions i ONGs per fer front a aquests abusos.



>Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça aquí o a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.