7.11.08

Divendres amb... Global Voices

Global Voices en Español - El mundo te habla … escúchalo


Global Voices
és un projecte informatiu de periodisme ciutadà que té com a objectiu servir d'altaveu a fonts d'informació alternatives com mitjans locals, blocaires o videobloggers. Aquest és un dels projectes més grans a la Xarxa que intenten equilibrar la balança informativa.

El Berkman Center for Internet and Society de la Facultat de dret de la Universitat de Harvard, és la impulsora del projecte.



Segons els propis impulsors,
"Malgrat que els mitjans de comunicació internacionals en anglès ignoren molts temes que són importants per a un número gran d'habitants al voltant del món, Global Voices pretén donar remei a algunes d'aquestes desigualtats en l'atenció per part dels mitjans de comunicació, entregant el poder al periodisme ciutadà.
Utilitzem una varietat de tecnologies, - weblogs, wikis, podcasts, categories, agregadors i sales de xats – per atreure converses i punts de vista que aspirem ajudin a posar més llum en la natura del nostre interconnectat món"


Per tal de complir aquesta tasca, Global Voicesun conjunt de voluntaris arreu del món que ajuden a traduir i difondre els missatges, per tal de que aquells que no tenen veu, tinguin un altaveu, superant les barreres lingüístiques, culturals i tecnològiques.

Un dels seus impulsors és el Ethan Zuckerman, que recentment va ser a Barcelona.