16.1.09

Indignació davant la barbàrie



Cada dia ens arriben notícies estremidores de l'ofensiva israeliana en la franja de Gaza. L'exèrcit israelià ha causat ja més de mil morts i molts més ferits, la majoria civils. Utilitza armes prohibides i letals com el fòsfor blanc o les bombes de dispersió. Ataca escoles i hospitals. I també a la Premsa i a la seu de l'ONU. L'Estat d'Israel se salta totes les lleis internacionals, perquè sap que té garantida la impunitat. I aquesta barbàrie va més enllà d'aquesta ofensiva concreta. La humiliació és el dia a dia dels palestins, que han de sobreviure sota la bota d'un exèrcit ocupant brutal.

Juani Rishmawi és una madrilenya que viu fa més de 20 anys a Palestina i és la responsable de projectes de Worlds Healths Comitees, una contrapart de Mans Unides que treballa en l'àrea de la salut a Cisjordània. Ens ha enviat un document gràfic estremidor que compara les humiliacions que pateixen els palestins avui, amb les que van patir els jueus a mans dels Nazis durant la Segona Guerra Mundial. Cal prendre partit per les víctimes. En ambdós casos.

Avui divendres 16 de gener a les 20 hores tindrà lloc una concentració unitària a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona sota el lema “Mil espelmes per Palestina”.

1 comentari:

Carles ha dit...

Quina tristor, quina pena, quina vergonya,quina impotència..

I les Nacions Unides una altra vergonya.