5.2.09

Miguel Calixto del Corro visita Barcelona


El jove missioner Miguel Calixto del Corro arriba avui a Barcelona.
En Miguel, és argentí i missioner dels germans de la Sagrada família. Des de fa 2 anys viu al sud de Filipines (Mindanao), on treballa com a professor en una escola d'oficis que es creà gràcies el suport de Mans Unides.

Aquesta escola de formació profesional té una residència que acull a 30 nenes, que viuen al col·legi perquè les seves aldees estan massa allunyades per poder assistir a classe.

L’illa de Mindanao és la regió més pobra de Filipines i compta amb una majoria de població musulmana, un grup social històricament marginat, desposseït i humiliat. Des de 1972 diversos grups guerrillers islamistes estan aixecats en armes amb un projecte polític independentista.
A la regió també opera una guerrilla maoista que ha comès diversos atemptats en els últims mesos. Aquest clima de violència aguditza les xacres de la pobresa i ha generat més de 500.000 desplaçats interns a Mindanao.

En Del Corro ve a Barcelona a donar suport amb el seu testimoni a la presentació de la campanya número 50 de Mans Unides “Combatre la fam, projecte de tots”.


La recent crisi alimentària, provocada especialment per l'especulació, ha ocasionat un augment de més de 100 milions de persones que passen fam, fins a arribar als 963 milions.
“En poc temps el preu de l'arròs va passar de 18 pesos a 62 pesos, és a dir, es va triplicar”, explica Miguel. “I els pobres no poden pagar aquests preus per a un aliment que constitueix la seva dieta bàsica”. I afegeix: “El problema és que ara han d'importar l'arròs, perquè les millors terres es destinen a conreus d'exportació com la banana i la pinya.”

  • Serà a Barcelona del 5 a l'11 de febrer