
Ens ho envien els nostres companys de Mans Unides Vallès Oriental.
"Hemos tenido que salir de Goma por la frontera de Ruanda, de mañana y muy temprano. Las cosas se estaban poniendo feas y las condiciones de seguridad no nos permitían quedarnos. Cuando estuviésemos al otro lado, podríamos respirar, decir: "Estamos a salvo, en paz". No sabía que al otro lado nos esperaba la memoria, y ¿quién puede escapar de eso? La frontera con Ruanda está casi metida en la ciudad de Goma, pero en nuestro recorrido, temimos ver algún enfrentamiento (ayer mucha gente se fue a lanzar su rabia contra los vehículos de los cascos azules de la ONU, porque según ellos, no les protegen, sólo están para defenderse a sí mismos).(...)"(Continuar llegint...)
"Se'n recordarà algú dels 923 milions de persones famolenques?
Han passat ja vuit anys des que a Nova York, al Cim del Mil·lenni del 2000, s'adoptessin vuit ambiciosos compromisos, coneguts com “Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni”, encaminats a acabar amb la fam i la pobresa en el món. Res feia presagiar que avui els ulls de l'opinió pública anaven a dirigir-se a una reunió extraordinària que aglutinarà a Washington als més importants mandataris del món. El motiu? El món, de sobte s'ha vist embolicat en múltiples crisi.
Però, com sempre, la majoria dels mitjans concentren la seva preocupació en la crisi econòmica i financera, relegant a un segon pla la crisi dels aliments, la crisi de l'energia, la crisi del clima, la crisi de la seguretat i, la no menys important, crisi de credibilitat d'organismes internacionals, com l'ONU, el Fons Monetari Internacional (FMI) o el Banc Mundial.
La reunió del G-20 a Washington no pot ser una escenificació més del malbaratament i la xerrameca d'una amalgama de vint països amb unes economies i uns sistemes polítics amb vicis molt particulars. Tenim por d'assistir a un debat centrat en com desfer els desvaris de les economies més riques basades en l'especulació financera desbocada.
I potser després, si sobra quelcom, arreglar una mica la vida dels pobres i els famolencs, que són les víctimes de sempre. Ho van ser abans, quan els comptes bancaris s'engreixaven amb l'especulació financera invertint en primeres matèries (en productes alimentaris) i ho són avui davant l'enfonsament de l'eufòria especulativa.
Des de Mans Unides miraríem amb esperança la reunió del G-20 si no intuíssim que a serviria únicament perquè el G-8 busqui la manera de salvar el creixement dels països rics, a costa d'aprimar-se encara més les economies dels països pobres a base de plans restrictius, privatitzacions i reducció de la cooperació al desenvolupament. Fa vuit anys, el nombre de persones famolenques anava disminuint; avui són 923 milions, 75 més que l'any 2006.
Hi ha motius de sobra per esperar dels mandataris reunits voluntat política per exigir que es reprenguin els compromisos de Desenvolupament del Mil·lenni i perquè els governs posin ordre en un sistema financer i econòmic ple de problemes de cobdícia i injustícia. Però, realment se'n recordarà algú d'aquests 923 milions de famolencs?"
L'Omitra Mbonigaba N'Bahunde, 53, té por que els seus fills estiguin morts. És a un campament de refugiats a Kiwanja, 70 quilòmetres (50 milles) al nord del Goma al Congo oriental, 11 de novembre de 2008.
N'Bahunde creu que els seus fills, amb edats entre 20 i 23, han estat assassinats la setmana passada quan els rebels capturats Kiwanja i desenes de joves homes en edat de combatre van ser trobats morts a trets a les seves llars.
Setmanes de violència han obligat a més de 250000 persones de les seves llars o destartalats campaments on s'havien refugiat, el que eleva a més d'1 milió el nombre de refugiats interns d'anys de lluita a la República Democràtica del Congo de la província de Kivu del Nord
Goma (RD.Congo).(EFE).- Agencias de la ONU y grupos humanitarios siguen sin poder atender las necesidades básicas de decenas de miles de desplazados en el este de la República Democrática del Congo (RDC), que huyen de una guerra que no cesa pese a las peticiones internacionales de alto el fuego.
Los rebeldes del Congreso Nacional para la Defensa del Pueblo (CNDP) liderados por el general renegado Laurent Nkunda se enfrentaron nuevamente hoy a las tropas del Ejército congolés y dos milicias aliadas de éste, confirmaron fuentes de las Naciones Unidas... (Sigue leyendo)
"Malgrat que els mitjans de comunicació internacionals en anglès ignoren molts temes que són importants per a un número gran d'habitants al voltant del món, Global Voices pretén donar remei a algunes d'aquestes desigualtats en l'atenció per part dels mitjans de comunicació, entregant el poder al periodisme ciutadà.
Utilitzem una varietat de tecnologies, - weblogs, wikis, podcasts, categories, agregadors i sales de xats – per atreure converses i punts de vista que aspirem ajudin a posar més llum en la natura del nostre interconnectat món"