12.12.08

Un tren de valors per aquest Nadal


Renfe s’ha compromès en la difusió dels Objectius de Desenvolupament de Mil·leni (ODM) mitjançant la campanya “Un tren de valors per un món millor”. L’entitat ha reunit 12 projectes de desenvolupament, entre ells Mans Unides, en la línia dels ODM, que porten a terme 12 organitzacions al tercer món pels que en farà difusió i ajudarà a recollir fons. Altres empreses s’han adherit a la campanya per col·laborar de diferents maneres.

PROJECTE A PERÚ. El projecte que Mans Unides proposà a Renfe es centra en la millora de les condicions de vida de les dones peruanes. Les comunitats camperoles de Santa Elena i Compuerta, al sud del Perú, presenten alts índexs de analfabetisme i pobresa. El projecte cerca de millorar les condicions de vida d’una població que depèn de l’activitat agropecuària de subsistència. El projecte contempla la potenciació dels recursos pesquers per tal de millorar la comercialització del peix.


Un tren de joguina amb 12 projectes

El Corte Inglés distribueix una joguina solidària: un tren de mercaderies de joguina que “transporta” els 12 projectes. El tren està a la venda en els grans magatzems per un preu de 49 euros.

Donatius via SMS
Altres iniciatives han estat la creació d’un número de SMS. Qui vulgui fer un donatiu a la campanya, només ha de fer un senzill gest: enviar la paraula “valores” al 5453. Així mateix, vàries seleccions espanyoles esportives participaran a la campanya durant el 2009, habilitant un compte bancari per recaptar fons mitjançant una fila “0”. Renfe per la seva part, ha creat un microsite sobre la iniciativa al seu web amb tota la informació dels projectes.