31.3.09

Carta de Pere Casaldàliga a Mans Unides


Amb motiu del nostre 50è aniversari, el Bisbe Pere Casaldàliga ens va fer arribar aquesta carta:

"Benvolguda gent de Mans Unides, de cors units,

Per motius d'agraïment i de comunió esperançada, m'uneixo a les celebracions del Jubileu de 50 anys de les nostres Mans Unides. Moltes comunitats i pobles, sobretot del què diuen Tercer Món, estarem espiritualment a Montserrat el proper dia 28 de març.

La Prelatura de São Félix do Araguaia ha rebut molts gestos de solidaritat i de recolzament de Mans Unides. Aquesta Entitat, àmplament reconeguda, fidel als seus principis i mereixedora de la més plena confiança.

Amb la Germana Beneta Teresa, repeteixo la convicció que compartim i que ens ha de comprometre cada vegada més en les grans causes de la vida, de la dignitat i de la llibertat de les persones i dels pobles de tota la Terra. "Tot és relatiu menys Déu i els Pobres", dirà en la seva conferència la Germana. Ella és una bona explicitació del què dic repetidament: "Tot és relatiu menys Déu i la fam".

Renovem la comunió i la corresponsabilitat, amb una solidaritat d'anada i tornada, construint cada dia l'altre mundialització; aquella que per nosaltres és el programa alliberador de Jesús de Natzaret: el Regne.

Des dels turons de Montserrat, la Moreneta, Mare de Jesús, continuarà essent una llum i una força en la "caminhada". Us abraço de tot cor, ja i sempre, en la vivència de la Pàsqua.

Pere Casaldàliga


> Pots rebre les actualitzacions del blog per email, introduint la teva adreça a l'espai que trobaràs a la columna de la dreta.